image  image  image  image  image  image 

O nama

Istra turizam i gastronomija O projektu

Projekt Gastro Istra (Istarska kuhinja) trenutno je i biti će centralni gastronomski portal u Istri i široj okolici, odnosno Hrvatskoj. Predstavlja potpuno novi projekt koji ima za cilj obuhvatiti i angažirati sve građane Istre i svu gospodarsku i turističku ponudu; umjetnost, kulturu i znanost sa svim subjektima od osobnih do društvenih.

Praktično portal je zamišljen kao centralno mjesto na kojem će građani Istre i svijeta moći pronaći sve o kulturi, umjetnosti, znanosti, gospodarstvu, povijesti i turizmu Istre. Kroz projekt Istarska kuhinja, pokušati ćemo spojiti sve navedeno od povijesti hrane, preko tradicije, gospodarstva do postojećih turističkih ponuda.


Vi kreirate ovaj projekt

GastroIstra kao projekt omogućava da Vi osobno u bilo kojoj dodirnoj točki utječete na kreiranje ovog projekta. Vrata su Vam otvorena. Svaki građanin ili pravni subjekt može svojom idejom ili prijedlogom kreirati ovaj projekt.

kažun Projekt je živ i ne bi trebao nikada dobiti konačan oblik. Vašom kreacijom on će trajati kao promjenjiv.

Šaljite nam prijedloge, ideje i recepte o proizvodnji hrane, pripremi ili čuvanju.
Šaljite nam prijedloge o zanatima, tradiciji, raznim tehnologijama.
Šaljite nam prijedloge za stare povijesne priče, legende, mitologije o hrani, prehrani, proizvodnji ili zanatima.
Uputite nas da snimimo bilo kakvu znamenitost Istre, Vašeg mjesta, dvorišta, starog kamenog žrvnja ili kamenice, šterne, brkuna ili portuna…

Iz 726 naseljenih mjesta Istre očekujemo 7260 prijedloga po bilo kojoj osnovi recepta za kuhanje, pripremu hrane, povijesti, kulture, umjetnosti, tradicije ili običaja.

Osim građana pozivamo sve ugostitelje Istre i turističke djelatnike od malih do velikih da se priključe ovoj akciji izučavanja tradicionalne Istarske kuhinje i pošalju nam svoje originalne recepte za pripremu hrane ili čuvanje hrane kao i sve vrste pića dodataka jelima i drugo.


Tartufi Očuvanje tradicije i prepoznatljivosti

Ono što je prepoznatljivo su tartufi. Poseban akcent dati ćemo na gljive i očekujemo da nam se znalci o zaštiti i branju gljiva jave i opišu tehnologiju čuvanja, branja i pripreme gljiva.

Isto tako Istra je poznata po autohtonim sortama maslina i vinove loze, poznata je u kozarstvu i govedarstvu (boškarin).

Istra je poznata po svojih stotinu kaštela, svojim vodama, poljima, šumama, poljoprivredi i ribarstvu.

Istra je poznata po ribarstvu kao i prebogatoj povijesti. Očekujemo javljanje mnogih po bilo kojoj navedenoj temi.


Gastro riba Knjiga cjelokupne gastronomsko turističko gospodarske ponude Istre

U konačnici sveukupnih aktivnosti oko izučavanja povijesti hrane, tradicije i Vaših recepata za pripremu hrane, cilj nam je objaviti knjigu koja će sve navedeno objediniti.

Kao što smo već rekli u njoj će biti obuhvaćeno sve što se tiče Istarske kuhinje, od povijesti do suvremenosti, od proizvodnje hrane do pripreme, od turističkih i ugostiteljskih ponuda do tradicije, od kulture do folklora, od fešti   do vinskih puteva. Na kraju, sve bitno što u tijeku godine dana uspijemo od Vas dobiti.

Javljajte nam se i pišite nam, od običnog pisma rukom pisanog, do bilo kojeg oblika elektronske komunikacije.

Littera d.o.o.

''Projekt GastroIstra''

Kaštanjer 89

52100 Pula

Hrvatska

E-mail adresa:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

Baner
Baner
Baner
Trenutno aktivnih Gostiju: 536 
| PREDLOŽAK STRANICE: | Stil 1 | Stil 2 | Stil 3 | Stil 4 | Stil 5 | Stil 6 |